Mijmeren en een lesje islam op de achterbank
Door: martin
Blijf op de hoogte en volg martin
01 Januari 2026 | Frankrijk, Parijs
Lieve Joah, Luuk, Ferron, Maud en Fred en Lilly,
Rij nu in het donker en tijd om even te mijmeren.
Begin van een nieuwe fietsreis. Ik schrijf jullie dit verslag met jullie als 11 jarige voor ogen (gemakkelijk want voor mijn gevoel ben ik diep van binnen nog steeds dat jongetje van 11). Ik zal over mijn avonturen schrijven maar ook over mijn overpeinzingen. Hopelijk kunnen we het tegen die tijd samen lezen. De komende dagen reis ik met bus trein en boot om uiteindelijk in Tanger hopelijk echt te beginnen. Net als de reis in 2008 van Zutphen naar Jeruzalem uitgezwaaid door oma Piek. Die reis was heeft tot vele ontmoetingen en leidde tot inzichten die ik nog steeds waardevol vindt zie https://martinisfietsen.waarbenjij.nu/reisverslag/2513342/tussenstand-en-even-apeldoorn-bellen .Daarna verschillende tochten ondernomen vanuit zutphen fietsend richting Litouwen , Zweden , Italië………iterwijl ik aan het typen ben kom ik in contact met een groepje jongens uit Syrië. Veel over islam gehad en ik heb verschillende dingen geleerd. Bijvoorbeeld dat je geen vlieg onnodig kwaad mag doen (en fred en Lilly dus ook geen hond….) maar ook niet een boom. Aan hun gevraagd wat hun advies aan jullie zou zijn: Neem de tijd om allerlei godsdiensten te onderzoeken! ……. Nu weer terug naar t mijmeren. Als jullie ook iets van onrust voelen en de neiging om onderweg te zijn…dan zou je dat van mij kunnen hebben. Al vroeg ontdekte ik dat het monotone tempo en beweging mijn onrust wegnam en dat combineren met reizen is echt heerlijk. ……….zo nu tijd om te gaan slapen op de achterbank die inmiddels is vrijgekomen [e-1f605]
02 Januari 2026 - 12:12
Ruurd:
Succes! Veilige en mooie tocht gewenst.